جمعه ۱ دی ۱۴۰۲ - ۱۰:۱۵
از جعل نشانه‌ها تا برنامه آینده غربیان برای جهان اسلام، در نشست «شمارش معکوس تا ظهور»

حوزه/ از جعل نشانه‌ها تا برنامه آینده غربیان برای جهان اسلام، در نشست «شمارش معکوس تا ظهور» تبیین شد.

به گزارش خبرگزاری حوزه ، نشست صد و پنجاه و نهم مؤسّسه فرهنگی هنری موعود عصر(عج)، با سخنرانی محمود مطهری نیا عضو هیئت علمی گروه معارف دانشکده علوم پزشکی دانشگاه تهران با عنوان «شمارش معکوس تا واقعه شریف ظهور» در سالن اجتماعات مسجد امیر(ع) به ثمر نشست.

محمود مطهری نیا در این نشست علاوه بر بررسی دقیق نشانه‌های باقی‌مانده تا واقعه شریف ظهور حضرت مهدی(عج)، به بیان انحرافات ایجاد شده توسط یهود، سوءاستفاده‌ها و سوء برداشت‌های عامدانه از نشانه‌ها توسط غربیان و همچنین برنامه های در دستور کار غرب بر اساس مطالعات نشانه‌ شناختی واقعه شریف ظهور پرداخت، آنچه در ادامه می آید مشروح محورهای مطروحه در نشست ۱۵۹ فرهنگ مهدوی موسسه فرهنگی هنری موعود عصر(عج) است:

گنجینه معرفت مهدوی زیر آوار فراموشی

استاد مطهری نیا سخنان خود را با مرور خاطره ای از عباسعلی برهانی پور که مجموعه مطالبی در موعود نوجوان با عنوان «محمّد پیامبر کهکشان‌ها» در سال ۱۳۷۹ می‌نوشت، آغاز کرد. این اثر مقتبس از کتابی عربی چاپ ۱۳۴۱ نقل شده و پیشگویی‌هایی از امیرالمؤمنین(ع) دربارة انقلاب ایران را پیشگویی کرده‌اند. هرچند این مطلب از امیرمؤمنان(ع) نقل نشده و سید جعفر مرتضی عاملی استناد این سخن را به حضرت امیر مردود دانسته اند. با این حال این پیشگویی جالب توجّه است. همچنین در سال ۱۳۸۴ بولتن ها و بروشورهای بسیاری چاپ شد که حاوی سؤالات و پیام‌هایی بود که اطلاعاتی جامع از ویژگی‌های چهره، شخصیت، علائم ظهور و... حضرت مهدی(عج) بود تا جایی که می‌توان گفت دشمنان امام زمان(عج) تنها از زمان ظهور ایشان اطلاعی ندارند. پس از آن نیز یهود و غرب، داعش را درست مشابه روایات سفیانی به تصور کشیدند و راه اندازی کردند تا بدین وسیله بتوانند با جعل نشانه‌ها، ظهور را نیز جعل کنند؛ امّا و مکرو و مکر الله، والله خیر الماکرین!

وی با توجه دادن به تعدد، تکثر و تنوع روایات آخرالزّمان و بیان جزئیات در کلام ائمّه(ع) تاکید کرد: «اگر در این سال‌ها مسئولان فقط به یک روایت از این دریای روایات توجه کرده‌ بودند، امروز وضعیت مؤمنان به این صورت نبود و آن روایت این است که در آخرالزّمان وضعیت به گونه‌ای می‌شود که نگه داشتن ایمان در قلب سخت تر از نگه داشتن آتش در دست است.»

اگر به تحقق روایات آخرالزمانی ایمان داشته باشیم، هرگز آرام نخواهیم ماند

دکتر مطهری نیا دنیای آینده را دنیای تصویر شده در آئینه روایات آخر الزّمان، اسفبار خواند و تاکید کرد: «اگر ایمان داشته باشیم که روایات آخرالزّمانی محقّق خواهند شد، خواب از چشمان ما خواهد رفت.»

روایت دومی که نویسنده و محقّق حوزه مهدویت به آن اشاره داشت، روایتی است که پس از صیحه جبرئیل امین در روایات تعبیر شده است که سجده به جای بیاورید و به اندازه یک سال آذوقه تهیه کنید. بدانید که با قحطی، گرانی و کمبود امکانات رو به رو خواهید شد.

وی هشدار داد که آیا مردم و مسئولان ما از روایات باخبرند که بتوانند به آن عمل کنند و اگر باخبر هستند، آیا راهی که در پیش روی خود قرار داده‌ایم، راهی است که توصیه اهل بیت(ع) در این دوره و زمانه است؟!

بازتعریف آخرالزّمان و ضرورت شناخت نشانه‌ها

در ابتدای این نشست، محقّق حوزه مهدویت به بیان تعریف درست نشانه‌های ظهور و پیشگویی‌های اهل بیت(ع) از آخرالزّمان پرداخت و اعلام کرد: «کارکرد نشانه‌های ظهور همانند تابلوهای راهنما در مسیر جاده است. نشانه‌ها ما را راهنمایی می‌کنند، به شرط آنکه بتوانیم تابلوها را بخوانیم! روایات نشانه‌های ظهور الزاما به معنای نزدیک بودن ظهور نیست؛ برخی از مواقع هشدارهایی از آینده است. برای نمونه حمله مغول‌ها در روایات پیش بینی شده.»

از دیگر کارکردهای آگاهی از نشانه‌های ظهور، دلگرمی می‌شود؛ چرا که پیش بینی ائمّه(ع) در مقابل چشمان فرد به تصویر کشیده می‌شود و سبب تقویت ایمان و باور فرد می‌گردد.

بنابر گفته های این استاد حوزه مهدویت و آخرالزّمان شناسی، با بازتعریفی از آخرالزّمان سه تعریف از آن در آئینه روایات حضرات معصومین را بیان نمود:

۱. روایاتی که بیان می‌دارند آخرالزّمان با هبوط حضرت آدم(ع) بر زمین آغاز می‌شود؛

۲. روایاتی که بیان می‌دارند که آخرالزّمان پس از بعثت رسول اکرم(ص) است؛

۳. روایاتی که دوران قبل از ظهور امام عصر(عج) و منتهی به ظهور ایشان را آخرالزّمان می‌دانند. نشانه‌های ظهور در بخش سوم قابل بررسی است.

مطهری‌نیا با تاکید بر این مسئله که «ما با زندگی آخرالزّمانی خو گرفته و عادت کرده‌ایم» و اعلام کرد که روایاتی که چندین قرن پیش بیان شد و افراد با تعجب می‌گفتند که آیا به راستی چنین خواهد شد؟ امروز محقق شده و برای ما عادی است! آگاهی از روایات سبب می‌شود که بدانیم به راستی در همان آخرالزّمان مورد اشاره اهل بیت(ع) قرار گرفته‌ایم.

تا پیش از باز شدن عرصه سوریه گمان می‌بردیم که یاران امام زمان(عج) حتما از شیعیان هستند؛ امّا پس از استقرار داعش و مواجهه با داعش در سوریه، محصول نهایی این شد که در کنار شیعیان به خصوص سردار شهید قاسم سلیمانی، بسیاری از اهل سنّت، مسیحیان ایزدی، علوی و... از اقوام مختلف ایرانی، پاکستانی و... گرد آنها جمع شدند. این ماجرا نمونه ای است از اینکه مردم اقوام و ادیان مختلف، همانانی که به تعبیر قرآن «مستضعفان» خوانده شده‌اند، گرد پرچم حضرت صاحب الامر(عج) گرد می‌آیند و لزوما نیاز نیست شیعه باشند؛ بلکه همه مستضعفان گرد ایشان جمع خواهند شد.

پنج نشانة آخر و جغرافیای ظهور

مطهری‌نیا در ادامه نشست به بیان پنج نشانه حتمی ظهور بر اساس روایات و مستندات وحیانی پرداخت. این پنج نشانه که بر اساس روایت امام باقر(ع) به نقل از شیخ صدوق در کتاب «کمال الدّین» بیان شده، عبارت است از: سفیانی، یمانی، صیحه، قتل نفس زکیه و خسف بیداء.

این سخنران همچنین به جنگ بیان شده در روایات در قرقیسیا پرداخت. در قرقیسیا، ثروت هنگفتی شناسایی می‌شود و از مناطق مختلف دنیا در این منطقه حضور یافته و ظالمان برای تصاحب این ثروت می‌جنگند. اهل بیت(ع) به مؤمنان توصیه کرده‌اند در این جنگ شرکت نکنند. سفیانی پیروز این میدان می‌شود. ایشان تاکید کردند که قرقیسیا و آرمگدون دو جنگ مجزّا هستند.

وی سپس به بیان سیر حرکت سفیانی از قرقیسیا به عراق، شامات، ایران و مدینه، صیحه آسمانی جبرئیل امین(ع) و آماده شدن مردم برای ظهور حضرت پرداخت.

مطهری‌نیا زیارت اربعین حسینی را زمینه سازی برای ظهور امام زمان(عج) دانست و اعلام کرد که به همین خاطر است که در روایات آمده ات که پرچم امام زمان(عج) رنگ و بوی انتقام خون امام حسین(ع) دارد.

عضو هیئت علمی دانشکده دانشگاه تهران به صورت مجزّا به بیان مشروح ویژگی‌های این نشانه‌ها پرداخت و در حاشیه تشریح این علائم، به برخی تحریفات صورت‌گرفته توسط غرب و یهود در راستای کج کردن مسیر ظهور اشاره کرد.

وی نقطة آغاز فتح دنیا را ماجرای فرود حضرت مسیح(ع) از آسمان و نماز خواندن پشت سر امام زمان(عج) در بیت المقدس عنوان کرد که این روایت، از روایات متواتر معنایی در کتب شیعه و اهل سنّت است. شرق دنیا نیز که در دین خود تاکید بسیاری بر کشف و شهودات دارند، با دیدن کرامات یاران امام زمان(عج) به امام و مقتدای ایشان ایمان می آورند.

نکته‌ای بدیع دربارة بداء

وی در پاسخ به این سوال، با توجه به اینکه ظهور امام عصر(عج) پس از این پنج علامت حتمی اتفاق می‌افتد، چرا در روایات تاکید شده است که صبح و شب منتظر ظهور باشید؟

چه کسی ضمانت می‌دهد که تا فردا صبح زنده باشد؛ آن هم در دوره‌ای که «مرگ‌های ناگهانی» از علائم آن است. ولی این آرزو را می‌شود داشت که از رجعت کنندگان باشیم؛ همچنین فرایند منتظر بودن در یک سال و دو سال به انتها نمی‌رسد. مرحوم لطیفی که دیدارها مکرّری با امام زمان(عج) داشته، با یک جمله زیر و رو شد: «اگر مرغی از شما گم بشود چقدر به دنبال او می‌گردید؟ حالا سال‌های سال است که مولای شما غایب است، چقدر به دنبال او می‌گردید..؟» امّا بسیاری از ما با این جمله تحولی درمان رخ نمی‌دهد. منتظر امام بودن، باید همیشگی، مداوم و رو به پیشرفت در دین و ایمان باشد تا یک فرد همچون منتظر زندگی کند و همچون یک منتظر بماند تا امکان رجعت برای او پیدا شود.

گفتنی است در پایان این مراسم اسماعیل شفیعی سروستانی مدیر مسئول موسسه فرهنگی موعود عصر از محمود مطهری نیا به پاس یک عمر تلاش در حوزه فرهنگ مهدوی، روزنامه نگاری تحقیقی در حوزه مهدویت و معرفت امام زمان علیه السلام و ترجمه کتاب شش ماه پایانی و امام علی و نشانه های تقدیر به عمل آمد.

انتهای پیام/

اخبار مرتبط

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha